Lärare

Hanna Matell

Hanna är anställd som förstaviolinist i Sveriges Radios SymfoniOrkester sedan 2018. Dessförinnan arbetade hon i Kungliga Filharmonikernas förstaviolinstämma i 16 år. Hanna är även aktiv kammarmusiker. Som ung studerade hon för bl a Ulla Magnusson och Hanna deltog själv flera gånger i Kallkursen. Sin musikhögskoleutbildning fick hon under 6 år på Edsbergs musikinstitut, Kungliga musikhögskolan samt Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” i Berlin, med professor Ulf Wallin som huvudlärare. Hanna har undervisat sedan 2005 och hon brinner för att ungdomar får rätt verktyg för att kunna musicera på hög nivå. Sedan 2006 är hon en av huvudlärarna på Kallkursen.

Malin Nyström

Malin Nyström har studerat violin sedan barndomen, först som Suzuki-elev till Sigge Strand i Vallda, senare för Lisbeth Vecchi i Göteborg och Milan Vitek i Köpenhamn. Studierna fortsatte vid Oberlin Concervatory of Music, USA och därefter vid Musikhögskolan i Göteborg där hon tog examen 1996 och bytte över till Musikhögskolan i Köln, Tyskland där hon gick för Prof. Mihaela Martin, men avslutade sina Diplom- och Konzertexamenstudier vid Musikhögskolan i Düsseldorf för Prof. Rudolf Koelman. Malin har uppträtt som solist och kammarmusiker både internationellt och nationellt. Som deltagare i olika tävlingar har Malin vunnit många priser. Hon innehar plats som en av konsertmästarna i Malmö Symfoniorkester och har även haft plats som alternerande 1a konsertmästare i Göteborgs Symfoniker samt 1a konsertmästare i Det kongelige Kapel. Malin spelar sedan många år i Almakvartetten som primarie. Hon är även stolt matte till Amadeus, en vittofsad kakadua som ibland kan tänkas gilla fiolspel i lagom mängd.  

Yvonne Persoon

Yvonne utbildades till violinpedagog hos Qui van Woerdekom och Jaring Walta på Kungliga Musikhögskolan i Haag samt specialiserade sig i kammarmusik under ytterligare 2 år. Mellan 1989 och 2012 var hon fast anställd i Residentie Orkester i Haag och spelade även mycket kammarorkester (Arion ensemble) och kammarmusik. Sedan 2013 är Yvonne huvudlärare i violin och kammarmusik på Musikkonservatoriet Falun. Yvonne är även en av initiativtagarna till Stråkspets Dalarna. Sedan 2014 är hon en av huvudlärarna på Kallkursen. Yvonne undervisar med fokus på ergonomi och de mentala aspekterna av övningsteknik, planering och prestation.