Lärare

Tale Olsson

Tale är för närvarande förste konsertmästare i Kungliga Hovkapellet. Dessförinnan var hon förste konsertmästare i Norrköpings Symfoniorkester i åtta år. Hon är uppvuxen i Finland och Sverige och har genomfört sina violinstudier i Stockholm och Köpenhamn. Åren 1981-96 spelade hon i Tale-kvartetten, som bland annat spelat in många CD-skivor. Tale spelar regelbundet med Chamber Orchestra of Europe och har även framträtt som solist med flertalet orkestrar. Tale är en uppskattad pedagog och har undervisat i violin och kammarmusik på Musikhögskolan i Stockholm. Hon har även undervisat på kammarmusikkurser i Sverige och utomlands.

Yvonne Persoon

Yvonne utbildades till violinpedagog hos Qui van Woerdekom och Jaring Walta på Kungliga Musikhögskolan i Haag samt specialiserade sig i kammarmusik under ytterligare 2 år. Mellan 1989 och 2012 var hon fast anställd i Residentie Orkester i Haag och spelade även mycket kammarorkester (Arion ensemble) och kammarmusik. Sedan 2013 är Yvonne huvudlärare i violin och kammarmusik på Musikkonservatoriet Falun. Yvonne är även en av initiativtagarna till Stråkspets Dalarna. Sedan 2014 är hon en av huvudlärarna på Kallkursen. Yvonne undervisar med fokus på ergonomi och de mentala aspekterna av övningsteknik, planering och prestation.

Sten-Johan Sunding

Sten-Johan Sunding var lärare på Kallkursen första gången 1987 och har sedan dess varit kursledare och undervisat många år på denna kurs. Han undervisar också på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 
Sten-Johan är violinist i Kungliga filharmoniska orkestern och medlem i Drottningholms barockensemble. Han har tidigare ingått i Uppsala kammarsolister, Stockholm sinfonietta och Norrbottens kammarorkester. Sten-Johan var även en av grundarna till Stenhammarkvartetten.