Lärare

Malin Nyström

Malin Nyström har studerat violin sedan barndomen, först som Suzuki-elev till Sigge Strand i Vallda, senare för Lisbeth Vecchi i Göteborg och Milan Vitek i Köpenhamn. Studierna fortsatte vid Oberlin Concervatory of Music, USA och därefter vid Musikhögskolan i Göteborg där hon tog examen 1996 och bytte över till Musikhögskolan i Köln, Tyskland där hon gick för Prof. Mihaela Martin, men avslutade sina Diplom- och Konzertexamenstudier vid Musikhögskolan i Düsseldorf för Prof. Rudolf Koelman. Malin har uppträtt som solist och kammarmusiker både internationellt och nationellt. Som deltagare i olika tävlingar har Malin vunnit många priser. Hon innehar plats som en av konsertmästarna i Malmö Symfoniorkester och har även haft plats som alternerande 1a konsertmästare i Göteborgs Symfoniker samt 1a konsertmästare i Det kongelige Kapel. Malin spelar sedan många år i Almakvartetten som primarie. Hon är även stolt matte till Amadeus, en vittofsad kakadua som ibland kan tänkas gilla fiolspel i lagom mängd.  

Yvonne Persoon

Yvonne utbildades till violinpedagog hos Qui van Woerdekom och Jaring Walta på Kungliga Musikhögskolan i Haag samt specialiserade sig i kammarmusik under ytterligare 2 år. Mellan 1989 och 2012 var hon fast anställd i Residentie Orkester i Haag och spelade även mycket kammarorkester (Arion ensemble) och kammarmusik. Sedan 2013 är Yvonne huvudlärare i violin och kammarmusik på Musikkonservatoriet Falun. Yvonne är även en av initiativtagarna till Stråkspets Dalarna. Sedan 2014 är hon en av huvudlärarna på Kallkursen. Yvonne undervisar med fokus på ergonomi och de mentala aspekterna av övningsteknik, planering och prestation.

Sten-Johan Sunding

Sten-Johan Sunding var lärare på Kallkursen första gången 1987 och har sedan dess varit kursledare och undervisat många år på denna kurs. Han undervisar också på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 
Sten-Johan är violinist i Kungliga filharmoniska orkestern och medlem i Drottningholms barockensemble. Han har tidigare ingått i Uppsala kammarsolister, Stockholm sinfonietta och Norrbottens kammarorkester. Sten-Johan var även en av grundarna till Stenhammarkvartetten.