Ansökan

Här laddar du ner ansökningsblanketten

(Blanketten ses bäst i Adobe Reader som du kan ladda hem här)

Provspelning till Kallkursen 2024 sker digitalt. För att ansöka till kursen behöver du komplettera ansökningsblanketten med en videoinspelning.

Skanna den ifyllda ansökningsblanketten och e-posta den. Inspelning, liksom ansökningsblankett, skall vara oss tillhanda senast den 1 mars. 

Vänligen skicka allt per e-post till info@kallkursen.com.

Inspelningen skall göras på ett sådant sätt att du syns i helfigur och inte är skymd av till exempel notställ. Se också till att inspelningsvinkeln är samma som om du skulle ha provspelat på plats inför juryn, det vill säga nästan i profil med stråkarmen i riktning mot kameran.

Det är viktigt att det framgår vem som spelar och vad som spelas. Texta därför tydligt på ett vanligt A4-papper ditt för- och efternamn, samt tonsättare och titel på det du ska spela. Börja din film med att hålla fram pappret framför kameran, och fortsätt därefter att filma när du spelar. 

På inspelningen förväntas du spela ett till två valfria verk eller delar av verk, gärna av skiftande karaktär. Vi kräver inte att du har pianoackompanjemang. Då det är svårt att skicka och ta emot stora filer ber vi dig att begränsa din film till ca 5 minuter. För dig som har förberett två olika stycken kan det vara en god idé att filma delar ur verken, så att inte filmen blir alltför lång.

Vi rekommenderar att använda Sprend, eftersom det är ett smidigt sätt att skicka stora filer på. Gå in på www.sprend.se och ladda upp din fil. I fältet där det står ”Till” skriver du info@kallkursen.com och i fältet för ”Meddelande” skriver du ditt för- och efternamn. Om du föredrar att använda Vimeo, Dropbox, YouTube eller WeTransfer går även det bra, men var noga med att skriva ditt för- och efternamn. Vi hoppas såklart att överföringen till oss kommer att ske problemfritt, men ber dig ändå för säkerhets skull att spara din film i några veckor innan du raderar den. Det kan hända att något strular på vägen, och i så fall kommer vi behöva be dig att skicka din film igen.

I enlighet med GDPR kommer alla länkar och filmer att raderas efter att juryn har tittat på dem. 

Välkommen med din ansökan!